Wiadomo, że najlepsze jedzenie składa się z naturalnych składników. Im więcej w nim „chemii”, tym staje się mniej zdrowe, chociaż oczywiście może być przy tym smaczne. Starajmy się jednak unikać w żywieniu tego, co sztuczne i stawiajmy na naturalne rozwiązania kulinarne.

Kiedy chcemy posłodzić herbatę, to nie musimy do tego używać cukru – równie dobrze sprawdzić się może miód. Zawsze możemy również dodać do niej naturalnego soku, na przykład z wiśni czy z malin. Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, to zamiast ciasta, czekolady czy cukierków, możemy spróbować bakalii.

Rodzynki czy suszone morele również są pyszne, jednak zdecydowanie bardziej zdrowe, niż sztucznie wytworzone cukry. Wymieniać można by tak jeszcze bardzo długo. Z pewnością, warto jeść żywność, którą sami wyhodowaliśmy.

Pamiętajmy również o tym, że możemy ją też zbierać w lesie. Najlepszym przykładem są tutaj jagody, których w sezonie jest tam po prostu mnóstwo i każdy ma prawo nazrywać ich tyle, ile mu się tylko podoba.

Oczyszczalnie drenażowe Office Projekt Poznań